✓Koop veilig en vertrouwd bij de officiële dealer.

Heb je een aparte groep nodig voor een inductie kookplaat of inductie fornuis.

Ja, het wordt over het algemeen aanbevolen om een aparte (kracht) groep te gebruiken voor een inductieplaat of inductie fornuizen. Steel Fornuizen zijn de meest energiezuinige fornuizen die er zijn. 

Inductieplaten of fornuizen kunnen een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit verbruiken, vooral bij het gelijktijdig gebruik van meerdere kookzones op hoog vermogen zeker in combinatie met een oven.

Een aparte groep zorgt ervoor dat de inductieplaat voldoende stroom krijgt zonder andere apparaten op hetzelfde circuit te belasten, wat de kans op overbelasting en storingen verkleint. 

Steel Fornuizen zijn de meest energiezuinige fornuizen die er zijn!

De meeste  inductie fornuizen van Steel zijn De meeste inductiefornuizen vragen een aansluiting van 3x25Amp dat wil zeggen dat vaak je maandlasten omhoog gaan en dit moet aanvragen bij je energieprovider. 

De meeste Steel inductiefornuizen zijn 3x16 Amp. (met uitzondering van de inductiefornuizen met 3 ovens)

 Heb je een aparte groep nodig voor een inductie kookplaat of inductie fornuis.

Moet ik mijn meterkast aanpassen voor inductie kookplaat of inductie fornuis? 

Er moeten mogelijke wijzigingen omvatten aanpassingen in de meterkast. Als uw huidige meterkast niet geschikt is, kan een eerste stap zijn om de meterkast aan te passen. Afhankelijk van het benodigde vermogen, kan een 2-fase of 3-fase aansluiting worden geïnstalleerd.

De aanpassing kan eenvoudig zijn, bijvoorbeeld door het plaatsen van een nieuwe twee fasen automaat, afhankelijk van de bestaande meterkast en aansluitingen. In het slechtste geval kan het echter nodig zijn om de meterkast aan te passen voor de installatie van een krachtstroom kookgroep. Het is dus belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn over wat er precies moet gebeuren en dat dit door een specialist gebeurt.

Na de aanpassing in de meterkast moet er vervolgens een nieuwe kabel worden getrokken naar de locatie waar het apparaat zal worden geplaatst. Daarnaast moet er een perilex stopcontact worden gemonteerd op die plek.

Waar ben je naar op zoek?

Je winkelwagen