✓Koop veilig en vertrouwd bij de officiële dealer.

Waar moet je opletten bij een inductie fornuis?

Waar moet je opletten bij een inductie fornuis?

Bekijk hier de 6 belangrijkste punten die je moet weten over aanschaf van een inductie fornuis. 

1. Grootte van het fornuis

Bekijk de beschikbare ruimte in je keuken en kies een inductiefornuis dat past in de ruimte waar je het wilt plaatsen. Meet de breedte, diepte en hoogte van de ruimte en zoek naar inductiefornuizen die binnen deze afmetingen passen. Houd ook rekening met eventuele extra ruimte die je nodig hebt voor ventilatie.  Bij Steel inductie fornuizen hebben je inductiefornuizen van 70cm, 90cm en 100cm breed.  

2. **Bedieningsgemak**: Let op de gebruikersinterface en bedieningselementen van het inductiefornuis. Zorg ervoor dat de bedieningselementen gemakkelijk toegankelijk zijn en intuïtief te gebruiken zijn. Een duidelijke lay-out met goed leesbare knoppen of touchscreens kan het koken een stuk eenvoudiger maken.

3. **Vermogen en grootte van de kookzones**: Controleer het vermogen van de kookzones en zorg ervoor dat deze voldoende krachtig zijn voor je kookbehoeften. Let ook op de grootte en het aantal kookzones, en zorg ervoor dat deze geschikt zijn voor het aantal pannen dat je normaal gesproken tegelijkertijd wilt gebruiken.

4. **Veiligheidsfuncties**: Controleer of het inductiefornuis is uitgerust met essentiële veiligheidsfuncties, zoals kindersloten, oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling.

5. **Energie-efficiëntie**: Kies een inductiefornuis met een goede energie-efficiëntieklasse. Dit kan helpen om energie te besparen en de kosten op lange termijn te verlagen.

6. **Onderhoud**: Controleer of het inductiefornuis gemakkelijk schoon te maken is. Gladde oppervlakken en verwijderbare onderdelen kunnen het schoonmaken vereenvoudigen.

7. **Compatibiliteit**: Als je al pannen hebt, zorg er dan voor dat ze compatibel zijn met inductiekoken. Niet alle pannen werken op inductiefornuizen, dus je moet mogelijk inductiegeschikte pannen aanschaffen.

8. **Prijs en garantie**: Vergelijk prijzen en controleer de garantievoorwaarden. Kies een inductiefornuis dat binnen je budget past en wordt geleverd met een betrouwbare garantie voor gemoedsrust.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kun je een inductiefornuis kiezen dat niet alleen qua grootte in je keuken past, maar ook gemakkelijk te gebruiken is en aan je kookbehoeften voldoet.

Waar ben je naar op zoek?

Je winkelwagen