✓Koop veilig en vertrouwd bij de officiële dealer.

Kokend water in een handomdraai, letterlijk!

Door Shanna Vreeburg  • 6 april 2020

blog foto

Al heel lang staat een kokend waterkraan op mijn verlanglijstje. Toen mijn oudste nog een kleine baby was, rende ik meerdere keren per dag, maar ook midden in de nacht, heen en weer om flesjes te maken, op te warmen en uit te koken. Met heel veel liefde natuurlijk, maar wat een gedoe af en toe. Helemaal na een aantal gebroken nachten. Hoe ideaal leek het mij toen om een kraan te hebben waaruit direct kokend water komt, zonder enige moeite!

Tijdgebrek
Inmiddels zijn we nu al een tijdje uit de babyflesjes. Maar ik herinner het me nog wel als de dag van gister. Bij de eerste piep schoot ik al in de stress om zo snel mogelijk een flesje klaar te maken. Nu de rust is teruggekeerd, is er een ander fenomeen ontstaan, TIJDGEBREK. Want we racen vandaag de dag van hot naar her; naar school, naar zwemles, naar sportclubjes en weer terug Er moet snel gekookt worden en snel gegeten.

Hoe heerlijk dat ik nu letterlijk in een handomdraai eten op tafel kan zetten! Niet eerst de waterkoker aan of het water in de pan aan de kook brengen. Nee hoor, ik draai de Selsiuz open en kan meteen beginnen met koken! Groente blancheren is zo gepiept. Maar ook het mes of plankje waar ik kip op heb gesneden ontsmet ik vlug met kokend water. Een heel fijn en vooral praktisch product, deze kokend waterkraan, hij is nu al onmisbaar in onze keuken!

Even ZEN
Natuurlijk moeten we soms ook even onthaasten. Na een drukke dag op school, drinken we graag samen rustig even een kopje thee. Hier word ik stiekem nu nog blijer van! Wat een heerlijk moment van de dag. Geen extra handeling meer met een waterkoker. Gewoon lekker makkelijk uit de kraan. En dan niet zomaar een theetje uit een doosje. Maar met lekkere verse ingrediënten. Sinaasappel – kaneel, verse muntthee, basilicum-tijm, of een plakje citroen. Even zen, even genieten!

Installatie
De Selsiuz kraan en boiler zijn overigens makkelijk zelf te installeren. De boiler gaat in het keukenkastje en wordt aangesloten op het (koud) leidingwater. Hij neemt niet veel ruimte in beslag, wat voor ons erg fijn is, aangezien ons keukenkastje best vol staat. De oude kraan werd losgekoppeld en in het voorgeboorde gat kon de Selsiuz kraan zo worden geïnstalleerd. De stekker in het stopcontact en aanzetten. Een kind kan de was doen, maar let wel op! ! Het blijft kokend water en daar moet je mee opletten! Het handige systeem op de kraan is kindveilig. De linkerkant heeft een kinderslot. De knop indrukken en naar achter draaien zorgt voor kokend water. De rechterkant is gewoon opendraaien voor koud en warm water.
Wij kozen voor een koperkleurige kokend waterkraan. Na enige twijfel hoor, want goud en zwart vonden we ook erg mooi!  Ik kan je eerlijk zeggen, ik ben een groot fan van deze kokend waterkraan en kan eigenlijk nu al niet meer zonder.

Bron Selsiuz.nl

 

Waar ben je naar op zoek?

Je winkelwagen